Professionaliteit

Veiligheid door professionaliteitDe rescueteams van Brandwacht Huren zijn intensief getraind en beschikken over de juiste expertise.
Onze rescueteams worden getraind in onze BWH Academy en doen praktijkoefeningen in de vorm van simulaties. Daarbij leren ze hoe ze moeten handelen in noodsituaties. De teamleden beschikken over een diploma BHV en kunnen eerste hulp toedienen. Ook zijn ze bedreven in het verrichten van evacuaties en onderhouden ze het contact met de hulpdiensten.

Veilig gaat boven alles. Vanaf het moment dat het reddingsteam op locatie is, treft het direct alle voorbereidingen om veilig een besloten ruimte te betreden en weer te verlaten. Er blijft altijd iemand buiten de besloten ruimte om het overzicht te houden en, indien nodig, contact te leggen met de hulpdiensten.

De reddingsteams kunnen repressief worden ingezet en zijn op oproepbasis beschikbaar. Als het risico op calamiteiten erg hoog is, raden wij aan een rescueteam in te schakelen.

De kwaliteit van een rescueteam van Brandwacht Huren

De rescueteams van Brandwacht Huren opereren in principe vanuit onze vestiging in Bleiswijk. Die ligt gunstig bij de A12 die Den Haag met Utrecht verbindt en biedt snelle toegang tot de industriegebieden in en rond Rotterdam waar de rescueteams vaak worden ingezet. In geval van nood kunnen de rescueteams snel ter plaatse zijn om tot actie over te gaan. In de meeste gevallen worden onze rescueteams preventief aangevraagd. Dit gebeurt vooral door bedrijven die werken in de petrochemie en scheepsbouw, omdat hier vaak met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt en de kans op calamiteiten hoger is.

De leden van de rescueteams beschikken over alle benodigde certificaten, zijn deskundig en geoefend en kunnen allround werken. Daarnaast volgen ze gezamenlijk een intensieve cursus om als team te opereren en de verschillende taken in te vullen. De verschillende taken zijn: Alle leden van het rescueteam moeten elke rol kunnen invullen. Dit gebeurt door veelvuldig gezamenlijk te oefenen.

De rescueteams van Brandwacht Huren onderscheiden zich door hun goede scholing. De teamleden doen gezamenlijk meerdere trainingen en volgen als team de opleiding tot rescueteam. Deze training is zeer uitgebreid en zorgt ervoor dat de teams steeds beter op elkaar ingespeeld raken, sneller handelen en daarmee de veiligheid van uw medewerkers beter kunnen garanderen.

Wat moet je kunnen als lid van een rescueteam?

Lid worden van een rescueteam?

Wil je zelf lid worden van een rescueteam? Dan moet je over de volgende certificaten beschikken: Werken als buitenwacht, Gasmeten Ex-Ox-Tox, Werken met ademlucht, VCA, Kleine blusmiddelen en BHV. Je moet alles weten over het werk in een besloten ruimte en over hoe je jezelf en anderen moet redden. Daarnaast moet je bereid zijn om op oproepbasis te werken, ongeacht het tijdstip.

Een rescueteam bestaat uit 3 tot 5 man die goed op elkaar zijn ingespeeld. Zodra je individueel alle certificaten hebt behaald, volgt een opleiding om als rescueteam op elkaar ingespeeld te raken. Hierbij leer je onder andere om een constructie op te bouwen die nodig is om te kunnen abseilen. Je leert om te abseilen en om anderen te redden.