Brandwacht Huren Rescueteams

Iedereen weer veilig thuis dankzij onze ervaren rescueteamsOnze rescueteams beschikken over de juiste expertise voor een snelle en veilige reddingsactie.
Als bij werkzaamheden in besloten ruimtes het risico op explosies, zuurstoftekort of aanwezigheid van gevaarlijke stoffen erg hoog is, raden we aan een emergency rescueteam (ERT) paraat te hebben. Deze teams beschikken over de expertise en de training om bij calamiteiten snel te handelen en uw medewerkers veilig uit de besloten ruimte te evacueren.

De teamleden staan stand by wanneer uw mensen de besloten ruimte betreden, kunnen eerste hulp verlenen en houden contact met de hulpdiensten.

Alle leden van onze ERT’s beschikken over de vereiste certificaten en expertise om risicovolle situaties te signaleren, in te grijpen en alarm te slaan.
Wat doet een rescueteam?
De rescueteams van Brandwacht Huren zijn uiterst professioneel en gespecialiseerd in reddingswerk
Bij werkzaamheden in een besloten ruimte kunnen zich calamiteiten voordoen. Dit kan grote gevolgen hebben voor de mensen die op dat moment aanwezig zijn in de besloten ruimte of op de werkvloer. Wanneer geëvacueerd moet worden, gebeurt dit onder leiding van iemand die beschikt over een BHV-diploma. Als er iemand uit de besloten ruimte gehaald moet worden omdat hij hier zelf niet meer toe in staat is, zijn er getrainde mensen nodig om dit te doen.

Een evacuatie wordt uitgevoerd door een reddingsteam (Emergency Rescue Teams - ERT). Deze teams bestaan uit ten minste 3 man die getraind zijn in het uitvoeren van reddingen op hoogte en in besloten ruimtes. Deze teams staan paraat bij werkzaamheden in risicovolle gebieden. Zij kunnen indien nodig direct een besloten ruimte betreden om de mensen die er werken te evacueren. Een ERT is niet verplicht bij werkzaamheden in een besloten ruimte, maar wordt wel aangeraden als het risico op een calamiteit erg groot is.

De taken van een ERT: Veiligheid gaat boven alles. Iedereen aan het einde van de dag weer veilig thuis, luidt ons motto. Onze reddingsteams bouwen daarom direct na aankomst alles op om veilig een besloten ruimte te kunnen betreden en hier ook anderen uit te kunnen halen. Er blijft altijd iemand van het team buiten de besloten ruimte om de medewerkers binnen weer naar naar buiten te helpen. Het team houdt het overzicht en neemt, indien nodig, contact op met hulpdiensten.

De rescueteams van Brandwacht Huren garanderen een veilige werkomgeving door:

Wat doet een Buitenwacht/mangatwacht?

Meer informatie

Wat is een besloten ruimte?

Een besloten ruimte is een gesloten of deels open omgeving, met een al dan niet vernauwde toegang. Dit soort ruimtes vind je veel in de industrie en petrochemie – denk aan machines of buizencompartimenten.

Dit soort ruimtes bieden vaak maar beperkte bewegingsruimte, zijn vrij ontoegankelijk en en hebben weinig tot geen vluchtwegen. Veel besloten ruimtes moeten regelmatig worden betreden. Bijvoorbeeld voor inspecties, reparaties, of schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden. Kortom, een risicovolle werkomgeving. Wanneer hier iets misgaat zijn specialisten nodig om aanwezigen te redden.