We trainen onze mensen in onze Academy

Opleiding tot mangatwacht

Als je als mangatwacht wilt werken, moet je over meerdere diploma’s beschikken. Brandwacht Huren biedt in de BWH Academy de opleidingen waarmee je als mangatwacht aan de slag kunt. Deze cursussen bestaan uit een gedeelte theorie en een gedeelte praktijk. Zodra je een cursus voltooit, ontvang je een certificaat als bewijs dat je deze met succes hebt afgerond. Je certificaat is één jaar geldig. Ieder jaar moet je je certificaat vernieuwen door middel van een korte opfriscursus.

Om als mangatwacht te werken, moet je beschikken over de certificaten Werken als buitenwacht/mangatwacht en Gasmeten Ex-Ox-Tox. Ook zijn er enkele aanvullende cursussen die wij aanraden om te volgen. Hiermee kom je in aanmerking voor meer verschillende opdrachten en wordt je profiel bovendien interessanter voor opdrachtgevers.

Diploma’s mangatwacht

Om als mangatwacht te werken, moet je verschillende certificaten hebben behaald. Al onze mangatwachten beschikken over het certificaat Werken als buitenwacht/mangatwacht en het certificaat Gasmeten Ex-Ox-Tox. Hiermee beschikken zij over de aantoonbare expertise om besloten ruimtes te controleren op schadelijke gassen, zuurstofniveau en mogelijk ontploffingsgevaar. Deze opleidingen zijn verplicht als je wilt werken als mangatwacht. Daarnaast raden we aan enkele andere cursussen te volgen die hierop aansluiten en waarmee je meer kennis hebt over hoe je moet handelen

Buitenwacht/mangatwacht

In de cursus Werken als buitenwacht/mangatwacht leer je hoe je moet handelen om de veiligheid van je collega’s te waarborgen en een veilige werkomgeving te creëren.

Gasmeten Ex-Ox-Tox

In onze cursus Gasmeten Ex-Ox-Tox leer je alles over het meten van gassen in besloten ruimtes en weet je hoe je moet handelen in onveilige omstandigheden. Je leert de theorie en er is een gedeelte praktijk.

Opleidingen van de BWH Academy

Als (toekomstig) mangatwacht ben je bij de BWH Academy aan het juiste adres. Onze academy is een erkend SOG-opleidingscentrum voor onder meer gasmeten, werken als buitenwacht/mangatwacht en basisveiligheid volgens VCA.

Op de BWH Academy kunnen brandwachten en anderen die over vaardigheden in brandveiligheid moeten beschikken trainingen volgen en certificaten behalen. In onze cursussen volgen we de eisen van VCA Infra.

Ons opleidingscentrum biedt meerdere voordelen. We hebben direct inzicht in het opleidingsniveau van onze cursisten, we kunnen zonder tijdsdruk dieper op de stof ingaan en cursisten daarmee beter klaarstomen voor hun examen en we kunnen gericht opleiden. Met laatste kunnen we inspelen op schaarste door in eigen beheer schaarse profielen op te leiden om daarmee te voorzien in de vraag van onze opdrachtgevers.

Opdrachtgevers kunnen ook op een andere manier hun voordeel doen met de BWH Academy. We verzorgen in company trainingen, bijvoorbeeld voor medewerkers van organisaties in de petrochemie of industrie die gas moeten kunnen meten of moeten werken volgens de basisveiligheid VCA.

Maak kans op een GRATIS opleiding

Heb je interesse in een van onze cursussen of moet je een bepaald certificaat behalen? Schrijf je nu in voor een van onze opleidingen en misschien kun je hem wel gratis volgen. Onder de inschrijvingen op onze cursuspagina verloten we elk kwartaal een gratis cursus!
- Werken als buitenwacht/mangatwacht
- Gasmeten Ex-Ox-Tox
- VCA Basis en Vol
- Werken met ademlucht
- Kleine blusmiddelen
- BHV

Cursus volgen?

Neem een kijkje in de cursuskalender en schrijf je in voor de cursus die je wilt volgen.

In company training?

Wilt u uw medewerkers trainen in brandveiligheid? Neem dan contact met ons op.
We trainen mensen in onze Academy. Daarmee dragen we bij aan hun ontwikkeling.
We binden en boeien om het beste uit onze mensen te halen.